Architects Bureau de Change complete MADE flagship store in Soho


The brief for the store was to re-evaluate the concept of a ‘showroom’ and incorporate technology in a way that would genuinely add value to the customer experience.

Located in one of Europe’s busiest shopping districts, the new store experience begins with the external windows. Rather than display product behind the glass, the glazing itself becomes a full-scale representation of the product in an intricate temporary installation.



23951-preview_low_2006-1_23951_sc_v2com Commenting on the design, Bureau de Change co-founder, Billy Mavropoulos said: “This is such a bustling street, with so many stores vying for your attention, we wanted to produce something unexpected – an idea that would set it apart from the traditional product display format.

“Instead, we have taken a single idea – of the products pushing through the glazing – and filled each window with it. You still get a sense of the products beyond the frontage, but the views are more intriguing, more oblique.”



Inside, the store blends physical product with full-scale projections in a series of room sets. Customers are guided through a network of white-washed walls – curved like the pages of a book. These walls provide a clean backdrop for the furniture and a canvas upon which products can be projected. The use of large format projections means a single room can show multiple combinations of product changeable on demand.


This opens up the possibility for customers to experience the full product catalogue without requiring a hangar-like showroom or costly central storage facilities.


Katerina Dionysopoulou, co-founder of Bureau de Change added: “MADE has always been ahead of the curve, and so the Soho store had to offer something more than the typical high street experience. For us, the design challenge was how to display in-store, where space is at a premium, and the breadth of content you can on a website.


“The projections provide a true, adaptable representation of the products, at the right scale, in the right place. Without them, the room sets feel unfinished, so for us they were the missing link to achieving a flexibility you can normally only achieve online.”


23938-preview_low_2006-1_23938_sc_v2com Customers are provided with tablets on which they can browse and find further product information about their favourite pieces.

23940-preview_low_2006-1_23940_sc_v2com Alongside the digital experience, a large physical furniture sample archive provides an opportunity to touch and feel fabrics and explore colour swatches to help decision-making.


Chloe Macintosh,, co-founder and creative director, said: “The space was designed on a tight budget and timeframe but Bureau de Change brought a lot of ingenuity and flair and turned an old rundown bookstore into a crisp, spacious and inviting design for our customers.”

This entry was posted in Insight, Interior design. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *