Boytorun Architects designs Mercedes-Benz IT Service Centre in Istanbul

Featuring an agora-style meeting room named “war room”, Boytorun Architects designed a flexible office for Mercedes-Benz Technology Services’ in Istanbul. The new 5.900sqm, four-storey office building provides working space for the company’s 360 staff.

04

The company wanted to create a workplace that enabled the organisation to live its “the best or nothing!” motto to the core. This workplace has open-space, shared space, quiet indoor space, “war room” and collaborative hubs to meet, come together and work.

The existing window sizes were re-arranged, and 60% increased glass on facade now allows the daylight in for longer periods during the day.

06

With flexibility and mobility as main criteria, the design team has envisioned this open space to encourage interaction and further social engagement.

05

Centrally placed hubs are visible, and workstations can be adapted to accommodate growth. The overall design is lively and fun with an industrial edge featuring colourful signage and themed areas. The workspaces can be arranged and re-arranged in different ways to support interactions, various team configurations and workplace activities. The acoustic textile ceiling adds value to the quality of the open office space.

03

The ground floor houses the main entrance lobby and technical units for factory warehouse. Open space offices, rooms for senior management, meeting floor and social space are on the second and third floor.

In the lobby area, the architects have placed the set of lights, which are in a subtle way associated with the company’s logo. Meeting rooms are designed with glass partitions and linear pattern carpet. Geometric carpeting in a different colour differentiates communal areas from circulation and workspace.

09

The task furniture was chosen to suit staff requirements being space-efficient with areas of desks assigned to teams and departments as well as individual staff. All furniture allows flexibility to be rearranged in the future.

The central meeting space has been designed to provide touch-down areas, refreshment points and informal business lounges as well as traditional meeting suites.

08

The cafeteria on the top floor, which extends to a 2.500sqm garden terrace with BBQ area, serves as an event area for the teams.

This entry was posted in Design, Portfolio and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *