In pictures: Interiors of Altesi Ristorante in New York City

23937-preview_low_1825-2_23937_sc_v2com

Within a neoclassical-style building, between 5th Ave and Madison in New York City in a 210 m2 shop, the interiors  for Altesi restaurant were developed by Arqmov Workshop.

The client wanted to widen his schedule and take advantage of the pedestrian traffic throughout the morning, permitting a new market. The layout included a bread and coffee bar that can be attended without the need of opening the rest of the restaurant.

Advertisement

23932-preview_low_1825-2_23932_sc_v2com

The space distribution was simplified to the maximum, walls were proposed as part of the cellar and it was integrated within the design. Booths were also suggested and a bar within its own bar to accommodate a greater number of clients.

23930-preview_low_1825-2_23930_sc_v2com

Referring to the use of materials limiting them to blend tonnes and including a few textures, using marble, different tones of wood, palladium on the ceiling which gives the reflections and the illusion of space amplitude. Completely warm lighting was designed in such a way that it would give repetitive shadows throughout the cellar, some architectural details were accentuated on the bars and the polygonal spaces in which wine is exhibited.

23933-preview_low_1825-2_23933_sc_v2com

Completely warm lighting was designed in such a way that it would give repetitive shadows throughout the cellar, some architectural details were accentuated on the bars and the polygonal spaces in which wine is exhibited.

The terrace was done with natural wood wainscoting as a visual finishing in front of an adjoining wall with bare brick which completes the backplane of the property and a small vertical garden that integrates itself with a large neighboring tree.

 

This entry was posted in Design, Portfolio. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *