Aedas-designed Taipei European School redevelopment breaks ground

Designed by Andy Wen, global board director of Aedas, the redevelopment of Taipei European School Yangmingshan Campus broke ground today.

Located on the beautiful Yangmingshan in northern Taipei and adjacent to the famous Taipei Hwa Kang Arts School, the new campus for the international school will be a contemporary, vibrant campus that roots in traditional Taiwanese cultural and meets modern day demands for teaching and learning.

Advertisement

The design of the buildings took local climatic conditions into account and drew inspiration from traditional Taiwanese book cases to develop a series of shading ‘shells’ on the elevation, symbolising the encasing of knowledge in book cases.

The laminated bamboo shell shading system reveals the contextual characteristics of Yangmingshan while maximising natural light and providing shading to the functional spaces to significantly reduce the reliance on artificial lighting and air conditioning. Patterned concrete claddings and brick walls create delicate façades in response to the brick structure of neighbouring school buildings.

In the planning of the campus, Andy Wen also took full advantage of the hilly site to maximise indoor and outdoor communal and recreational spaces. Inspired by the spatial quality of Taiwanese alleyways, interesting interactive spaces are created along the main circulation route.

There are landscaped courtyards and elevated terraces looking like traditional gardens to provide a natural, vivid and unique learning environment.

“We thank the school for giving us an opportunity to design this world-class and locally relevant school campus,” said Andy Wen. “It is an excellent example of integrating innovation, culture, heritage and sustainability into architectural design.”

Fast facts:

Project Taipei European School Yangmingshan Campus Redevelopment Project

Location Taipei, Taiwan

Design and Project Architect Aedas

Client Taipei European School Foundation

Gross Floor Area 19,361 sq m

Completion Year 2021

Director Andy Wen

 

 

 

This entry was posted in Thoughts and tagged , . Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *