Asymptote designs pillow- clad pavilion for South Korea

dezeen_ARC-River-Pavillion-by-Asymptote_1a (2)

New York- based architecture studio Asymptote designed a silver pillow-clad pavilion installed on an artificial river peninsula in South Korea as part of the World Expo 2012.

The bowl-shaped building is clad in ETFE plastic pillows, giving it a quilted texture as well as adding a silver colouring to the exterior walls.

Sitting at the peak of a man-made hill, visitors can enter through an underground tunnel leading through to exhibition galleries both above and below ground.

Advertisement

The main exhibition space features a 60 metre long project screen allowing moving imagery to surround the space.

In addition, the roof of the building accommodates a large observation deck, including a café and a reflective pool of water.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *