Brass tube facade for Chinese pavilion

Pavilion

Italian architect Luca Nichetto has created a pavilion in Beijing, China, with a façade covered in 1200 vertical brass tubes to house a range of design showrooms.

The unusual design is a reference to blades of grass and the landscaped setting in which the pavilion sits and the tubes will oxidise and change colour naturally as time passes.

Behind the facade sit large bronze monoliths with large windows revealing the exhibition spaces inside.

Advertisement

The reception and business area in the centre is clad in elm wood recycled from old houses in the Hebei province while white plaster and concrete floors provide a plain backdrop for the products on sale in the showrooms.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *