Commune house resembles small hill

La-Maison-vague-

 

Layers of grass, plants, herbs and flowers blanket the roof of a hump-shaped house which is part of a commune near Reims, France.

Advertisement

Created by architect Patrick Nadeau and named La Maison-Vague, which translates as Wave House, the project is one 63 experimental houses being built in a collective settlement called  Sillery and was designed with an arching profile to resemble the shape of a mound or hill.

Plants wrap around the east and west facades, primarily to provide thermal insulation but also to allow the house to fit in with its rural surroundings

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

2 Responses to Commune house resembles small hill

  1. That is very interesting, You are an overly skilled blogger. I’ve joined your feed and sit up for looking for extra of your excellent post. Also, I’ve shared your site in my social networks

  2. Thanks , I have just been looking for info approximately this subject for a long time and yours is the best I’ve came upon so far. However, what concerning the conclusion? Are you certain about the source?|What i don’t realize is if truth be told how you are now not really a lot more neatly-preferred than you may be now. You’re very intelligent.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *