Facebook asks Gehry to “tone down” new campus design

dezeen_Facebook-asks-Gehry-to-design-more-anonymous-headquarters_1

Facebook has asked Frank Gehry to “tone down” his original design for the company’s new Silicon Valley campus, according to a partner at the architect’s firm.

The early proposal for the campus displays a façade that recalls Gehry’s well known buildings such as the Guggenheim in Bilbao.

“They felt some of those things were too flashy and not in keeping with the kind of culture of Facebook so they asked us to make it more anonymous,” told Craig Webb, partner at Gehry’s firm, to the Mercury News.

Advertisement

“Frank was quite willing to tone down some of the expression of architecture in the building,” he said.

The new plan is to disguise the white stucco building with a rooftop garden.

“Just like we do now, everyone will sit out in the open with desks that can be quickly shuffled around as teams form and break apart around projects,” said Everett Katigbak, environmental design manager at Facebook in a blog post.

He added: “The exterior takes into account the local architecture so that it fits in well with its surroundings. We’re planting a ton of trees on the grounds and more on the rooftop garden that spans the entire building.”

An underground tunnel will connect the new building with Facebook’s existing campus over the road.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *