Gehry designed Facebook HQ looks to “connect the world”


Social media giant Facebook is now being run from its new headquarters, designed by architect Frank Gehry, which is intended to reflect the company’s ongoing aim to “connect the world”.

The co-founder of the website, Mark Zuckerberg wrote on his Facebook page: “The building itself is pretty simple and isn’t fancy.

“That’s on purpose. We want our space to feel like a work in progress. When you enter our buildings, we want you to feel how much left there is to be done in our mission to connect the world.”


Zuckerberg said Facebook’s goal was to create the “perfect engineering space” for its teams.

“To do this, we designed the largest open floor plan in the world — a single room that fits thousands of people,” he added.

“There are lots of small spaces where people can work together, and it’s easy for people to move around and collaborate with anyone here.”

On the roof is a 3.6-hectare park “with walking trails and many outdoor spaces to sit and work,” said Zuckerberg.


This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *