gmp wins extension to German gallery

German firm gmp has won the contract to design the extension to Kunsthalle Mannheim, a museum of modern art established in 1909.

Responding to the chess board type layout of Mannheim’s inner city, the design is a composition of several cubes, the regularity of which is broken by different heights and widths, and also by the arrangement of squares within the development.

With the concept of a louvred facade, the design clearly distinguishes itself from neighbouring buildings in terms of its colour scheme and materials.

Advertisement

The intention was to choose a warm metal colour which does not replicate the red of the regional sandstone but does not appear cold.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *