Greenery and concrete fuse in new Japanese home


A new Japanese building fuses nature with design as trees line the protruding balconies of a concrete house in Nagoya, created by Tokyo studio Ryo Matsui Architects

Named Balcony House, the four-storey structure has three large balconies and a roof terrace that give views of the surrounding city, but are also screened behind planted trees.

“The two metre wide balcony becomes the buffer area with the road and takes on the function of eaves,” said the architect. “We suggest that the balconies have a beneficial influence, not only for the interior, but they become part of the new cityscape.”


The unusual design allows trees planted on the first and the second floor balconies to grow taller through openings in the floor slabs above.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *