In pictures: JC Architecture designs H&M logistic office

29102-preview_low_2225-1_29102_sc_v2com

Taiwan-based J.C. Architecture designed the logistic office and warehouse for H&M fashion company, which launched its first store in their country.

29094-preview_low_2225-1_29094_sc_v2com

Set among the mountains of Ruifang, on the outskirts of New Taipei City, the reconfigured space introduces a new approach to logistic offices as opposed to the stereotypical warehouse workplace.

Advertisement

29100-preview_low_2225-1_29100_sc_v2com

The design embodies a casual, warm and playful environment that reflects the belief in each individual’s ability to show initiative.

29101-preview_low_2225-1_29101_sc_v2com

Given the large column span and high ceilings of the site, juxtaposing with the beautiful views of the surrounding mountains, they decided to explore the idea of openness. J.C. Architecture created a place that promotes creativity, personalisation and collaboration while playing a role between the interior and exterior.

29095-preview_low_2225-1_29095_sc_v2com

The arches design is inspired by the concept of the courtyard, framing them with different heights and widths to perfectly accommodate with the idea of gathering. The workstations are placed in what is called the “cloister area,” a hall enclosed by arches with one side facing the inner building and the other overlooking the courtyard.

29096-preview_low_2225-1_29096_sc_v2com

The courtyard is bright and opens as an outdoor plaza, and surrounded by the wooden arcade and its multiple doorways, linking the workstations and courtyard together.

29098-preview_low_2225-1_29098_sc_v2com

They created the layout in a human-scale approach with small groups and breathing spaces, as it dissolves the hierarchy of a typical office.

 

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *