Kenta’s Cave has hidden garden

Cave

Architect Eto Kenta has hidden a narrow garden behind the metal-clad exterior of this house in Ōita Prefecture, Japan, which is called The Cave as it is open at the front and closed at the back.

The two-storey house is situated on the border between a residential neighbourhood and a grassy plain. To the street, it presents a wall with only two openings – a large high-level window allowing light into the garden behind and a doorway leading to the entrance.

The narrow garden sits directly behind the wall, ahead of a large room that functions as a living space and kitchen for the family. Sliding walls allow the living room to open out to the secluded garden..

Advertisement

“Raising a large opening on the south side allows lighting and ventilation into the house, but also ensures privacy from the neighbouring houses,” said Kenta.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *