Melbourne townhouse transformed

dezeen_Lightbox-House-by-Edwards-Moore_ss_1

Australian architects Edwards Moore has redesigned a small brick house in Melbourne by adding a new storey and a translucent roof.

Ben Edwards and Juliet Moore were given the challenge of increasing the size of the single-level terraced house, as well as improving the quality of space and light inside each of its rooms.

A new storey was added over the existing structure, with a roof that diffuses light through the entire upper level.

Advertisement

Unlike the lower walls, which are made from brick and feature peeling paintwork, the extension comes with a clean black facade created by standing-seam cladding.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *