MKV Design creates Greek-inspired interiors


MKV Design has recently completed a new dining and entertainment destination at the Navarino Dunes resort.

Called Inbi, this space combines two separate buildings with an enclosed courtyard in between with a large patio.

The flow of outdoor areas into indoor spaces, and onto the outside again is the hallmark of MKV’s design throughout Navarino Dunes. The main approach is through an enclosed colonnade that leads onto the central open courtyard, framed by two distinct buildings: the main restaurant and the lounge bar.


The restaurant is a double height structure with a pitched tiled roof, whereas the bar is a single-storey totally transparent structure open on all its sides.

The restaurant building has been divided to provide two distinct dining experiences. The “inner sanctum” is the statement space with soaring volume rising to a timber-clad ceiling – a modern interpretation of ancient Greek temples.

Oversized openings offer views to the outside. To the front, the restaurant is more informal where upholstered seating gives way to rattan. Bronze fretwork adorns the walls in various geometric patterns with contemporary chandeliers and wall lights.

The semi-transparent glass reception desk shimmers, the textured plaster walls are cast in varying shadows and the veining of the white Greek marble of the open kitchen counter and sushi bar glows.

MKV used a neutral palette where white upholstered furniture is off-set against the widely used local timber and stone. There are different seating areas from the main entrance point towards the sea.

High-back rattan armchairs nestle under oversized metal sculptural trees filled with bougainvillea, and clusters of organic-shaped stools carved out of tree trunks sit next to informal banquettes with plush cushions. At the end of the courtyard, there is a sunken seating area.

The lounge bar’s theme is modern with Asian references and it is a simple rectangular box clad in timber with a series of coffers filled with a forest of paper ribbons. The centrally located bar is double-sided and designed in two sections on different levels.

Oversized combination sofas are surrounded by armchairs and organic shaped stools, while cocoon chairs hang from the ceiling. An elegant modern fireplace creates a focal point and its effect is heightened by the sculptural patinated copper wall which surrounds it.

The inner patio is a more private, secluded area designed on different levels cascading towards the bar. On the elevated decks there are sun beds near a Japanese-inspired water sculpture that is the focal point of the space.

This entry was posted in Thoughts and tagged . Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *