Natural light and fresh air emphasised for Isfahan residence


SarSayeh Architectural Office has designed a residential project in Isfahan, Iran, which emphasises natural light and fresh air.


The House NO: 2 is built on a 300m2 plot of land and has five levels.



The architects said: “Because of the client’s past bad experiences of living in dark and damp house, we understood quickly that the most crucial issue is providing the maximum possible light and fresh air inside the house especially in the living and sitting rooms.”


The basement was required for ceremonies so the design team again emphasised natural light and fresh ventilation and created a courtyard with plants and flowing water.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *