SAS International works on ADFC’s new VIP car park

ADFC car park

SAS International has supplied over 32,000m2 of bespoke, mega panels for the new VIP car park at the Abu Dhabi Financial Centre, Sowwah Island, Abu Dhabi.

The Abu Dhabi Financial Centre (ADFC) car parks are located north and south of the site providing around 5,200 parking places. Architects Gensler designed an air conditioned climate for visiting VIPs to the ADFC facility.

Gensler required a large modular panel to give a proportionate scale relative to the large single 16,000m² floor plate for the car park.


SAS International was designed this, working  with the architect to manufacture the oversized metal System 330 ceiling panels to meet specification demands.

A suspended metal ceiling was chosen to enclose the air conditioning and MEP services with a mix of plain and perforated metal panels.

The service panels allow air return whilst the perforations, which are of different sizes (39% open area in the central area of the tile and 25% open area towards the edges), provide a gradient finish.

ADFC is part of the Sowwah Island project by Mubadala. The development consists of an International Stock Exchange, high rise office towers and substantial retail space. The ADFC office towers are Grade A buildings. The towers are energy efficient and achieved LEED Gold pre-certification.

Working in the Middle East for over thirty years, SAS International has supplied many projects in the region including the new Aldar HQ, and The Souk, Central Market, Abu Dhabi.

This entry was posted in Thoughts and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to SAS International works on ADFC’s new VIP car park

  1. Pingback: SAS International supplies panels for ADFC's new VIP car park … at Vipblog

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *