Tibet visitor centre is base for earthquake victims

Jianamani-Visitor-Centre-by-Atelier-TeamMinus_dezeen_1sq

Beijing studio Atelier TeamMinus has completed a visitor centre for an ancient  memorial in Tibet, which features stone walls, a central courtyard and 11 rooftop observation decks.

Located in the Chinese province of Yushu, the Jianamani Visitor Centre accompanies the Jianamani cairn – a historic mound of inscribed stones amassed over the last three centuries.

Atelier TeamMinus was commissioned to design the building in 2010, shortly after an earthquake hit the region. As well as providing an information source for tourists, it functions as a community centre for the local residents who worked hard to repair the damage caused by the natural disaster.

Advertisement

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *