Timber lobby by Australian design firm titled World Interior of the Year


The World Interior of the Year 2015 was awarded to Australian office March Studio for its sculptural timber lobby and functional bar.

Nishi building by March Studio

The design firm worked on the design of the ground floor for Hotel Hotel, with a plan to take the space between the building’s two entrances and decorate it with recycled timber, concrete beams and steel panelling.


Nishi building by March Studio

Over 5,000 wooden offcuts ae fixed around the walls and ceiling of the lobby with lengths supported by floor to ceiling steel rods. Reclaimed timber was also used to create a grand staircase.

The reception area leads to the award-winning bar which also boasts concrete beams that are used to create stacked tables and other surfaces. They are also used outdoors to create a seating area.

Nishi building by March Studio

The judges described the project as “”a masterful integration of awkward residual spaces into a seamless and delightful interior.”

Nishi building by March Studio

“The choice of raw elements gives a warmth and familiarity mixed with the excitement of the unexpected,” they said. “They combine to make a powerful but not overwhelming series of spaces.”


This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *