Tree trunk inspired outdoor rooms for Singapore apartments


Architect studio WOHA has designed small cabins perched on tree trunk style columns to provide outdoor rooms for residents of an apartment complex in Singapore.

The Goodwood Residence comprises 210 apartments surrounding a central courtyard that is planted with greenery to create a visual connection with the nearby Goodwood Hill.


A tree-lined boulevard leads from the estate’s entrance to the large courtyard, which is flanked by the apartments and features a swimming pool, clubhouse and lawn area.

The facades of the apartment blocks are covered in sunscreens made from aluminium fins that can be raised or lowered to adjust the amount of daylight and privacy inside the residences.

Fifteen of the apartments on the second and third storeys are connected to outdoor huts, which are raised to the height of the surrounding tree canopies.

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *