Wooden house completed in four months

S House

A black wooden house in Austria by Hammerschmid Pachl Seebacher Architekten was completed in just four months.

It is raised off the ground on metal stilts to frame views of the landscape and allow room for a sheltered garden below.

S House was created for a pair of school teachers who did not want a basement floor, so the architects were able to position the building at the highest point of the sloping site.

Advertisement

Rooms are arranged on a U-shaped plan that wraps around an elevated terrace. Bedrooms and a study run along one side and the other half contains a large living, dining and kitchen space.

“We tried to combine the requirements and the qualities of the plot in a very cost-effective design. The U-shape of the house made a very familiar and protected terrace with stunning views,” architect Dietmar Hammerschmid said.

“We chose the black paint because the U-shaped building has a very large surface and a dark building integrates better into the surrounding landscape.”

This entry was posted in Thoughts. Bookmark the permalink.

Add a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *